A webáruház a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket használ.További információ

A 10 leggyakoribb géllakkozás hiba

A 10 leggyakoribb géllakkozás hiba
Géllakkozás otthon? Easy! Könnyű, mint egy szelfie :) De ugyanúgy, ahogy fotózáskor, be kell tartanod az alapvető szabályokat. ne aggódj - ha helyesen viszed fel és távolítod el a géllakkot, a körmöd biztonságban van. Nem nehéz, csak figyelj oda erre a pár tanácsra. 

1. A körömlemez nem megfelelő előkészítése

A géllakk manikűr első lépéseit gyakran figyelmen kívül hagyják vagy figyelmetlenül csinálják. A körömlemez mattítása és zsírtalanítása nélkül azonban az alaplakk tapadása nem lesz megfelelő, így az egész lakkozásnak nincs értelme. Az első lépéshez egy buffer, majd ezt követően a hi hybrid nail cleaner szükséges. Ne feletsd el feltolni a letapadt körömbőrt a körömlemezről. Így könnyebben tudsz majd lakkozni, nem folyik be az anyag a sáncokba, a körmöd hosszabbnak tűnik majd és maga a manikűr is tartósabb lesz.

2. Túl vastag vagy túl sok lakkréteg felvitele

Miért lesz ráncos a géllakk a lámpában? Ez leggyakrabban akkor fordul elő, amikor a felkent színes lakk réteg túl vastag. Ha vastagon viszed fel a lakkot nem lesz szebb, nem lesz tartósabb és nem lesz gyorsabb a lakkozás. Ha túl vastagon használod a lakkot, akkor nem köt meg megfelelően, ráncosodhat és felválhat a körömről. Fontos, hogy az alaplakk, a színes rétegek és a fedőlakk is, mind vékonyak legyenek. Az alaplakkból elegendő egy réteget felvinned. A szín esetében viszont nem. Az első réteg még nem fed teljesen, de ez így normális. Különösen a pasztell árnyalatok esetén csak a második színes réteg lesz egyenletes és teljesen fedő. Csak akkor érdemes harmadik rétegben gondolkodni, ha feltétlenül szükségesnek látod. Lakkozáskor mindig húzd le az ecsetet az üveg nyakán, így szabályozhatod a rajta lévő lakk mennyiségét. 

3. Az élzárás hiánya 

Megnyugtatunk, ez nem valami bonyolult dolog! A lényeg, hogy megakadályozzuk, hogy a lakkozás fellevegősödjön vagy lepattogjon. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, lakkozd át a szabadszél éleit. Egyszerűen az alaplakkal, a színes lakkal és a fedőlakkal is lakkozd ki az éleket. Az élek lakkozása után lakkozd a köröm felületét, így a bevonat teljesen sima lesz, mielőtt megkötteted a lámpában. Ha nem zárod le az éleket, a lakk lepattoghat és nem lesz elég tartós. Ez a lépés még fontosabb, ha sötét színeket használsz, ha kilátszik a lakkozatlan körölemez, az nem valami szép. 

4. A lakk nem megfelelő kötése

Sokan felteszik maguknak a kérdést: miért nem szárad be a géllakk? Nos a géllakkok nemcsak a használatban, hanem a kötés módjában is különböznek a hagyományos lakkoktól. A géllakkok esetén nem kell órákat várnunk, hogy a lakkozás megkössön, hiszen ezek lámpában kötnek. A legtöbb hi hybrid géllakk a hi hybrid lámpában 60 másodperc alatt köt, a pigmentáltabb színeket kell 120 másodpercig köttetni a lámpában. Ne felejtsd el, hogy köttetés közben ne vedd ki a kezed a lámpából.

5. A lakk a bőrhöz ér

Az egyes rétegek felvitelénél ügyelj arra, hogy ne érjen lakk a bőrhöz, ne folyjon be a sáncokba. Miért? Mert ez nem csak csúnya, hanem még rosszabb következményei is lehetnek - allergiát okozhat. A legjobb, ha jól eltávolítod, illetve feltolod a körömbőrt, és lakkozáskor az ecsetet jól húzd le az üveg nyakán. Vékony réteget vigyél fel, először az ecsetet a köröm közepére helyezd le, ne a körömbőrhöz, így megakadályozhatod, hogy befolyjon a lakk. Ha azonban véletlenül mégis lakkos lett a bőr, egy naracsfa-pálcikával távolítsd el a lakkot a bőrről köttetés előtt.

6. A géllakk helytelen eltávolítása

A  géllakkok nem károsítják a körmöt - a köröm a géllakk helytelen eltávolítása esetén sérülhet meg. A géllakk lehúzása, lekaparása, reszelése a hatékonyabb leoldás helyett csak árthat a körömnek. Reszeléskor, vagy lehúzáskor a lakkréteggel együtt a körömlemez felső rétegeit is eltávolítod, így a köröm egyre vékonyabb lesz. Ha azt szoktad meg, hogy így szeded le a lakkot a körmödről, akkor ideje ezen változtatnod! Egy kicsit bufizd át a köröm felületét, ezzel a fedőlakk felső rétegét eltávolítod. Majd jöhet a leoldó fólia és az aceton. Ha a fólia eltávolítása után a lakk nem jön fel könnyen fapálcikával, akkor ne erőltesd, tedd vissza a fóliát még néhány percre. A lakkot a fapálcikával a cuticula felől a szabadszél irányába távolítsd el, nehogy megsérüljön a sánc. Végül a leoldóval átitatott vattalapocskával töröld át a körmöket.

7. A géllakk reszelése a köttetés után

Most már jól tudod, hogy géllakkozás esetén az egyik leggyakoribb hiba az élzárás hiánya. Ebből már kitalálhatod, hogy köttetés után reszelővel már nem formázzuk és javítjuk a körmöt. A reszelés megbontaná a bevonat egységét, így az könnyen felválhat, lepattoghat. Az egész manikűr nem lesz tartós, ha utólag belereszelünk. Ha mindenképp bele kell nyúlnod egy kis helyen, akkor azt a fedőlakk felvitele előtt tedd meg, semmiképp sem utána.

8. Géllakk használata rossz állapotú körmökön

Az egyenetlen, vékony vagy repedezett körömlemez a géllakkozás legnagyobb ellensége. Az ilyen körmökön az alaplakk nem fog tapadni. Ugyanez vonatkozik azokra az emberekre, akiknek bármilyen köröm- vagy bőrbetegsége van. Ha bármilyen rendellenességet tapasztalsz a körmödön,  ne lakkozz rá, hanem fordulj orvoshoz. A beteg, sérült köröm megfelelő kezelést igényel, ezért nem lehet egyszerűen lakkal elfedni a problémát. Csak bőrgyógyász szakorvos felkeresését követően győződhetsz meg arról, hogy mikor és hogyan használhatsz géllakkot a sérült körmön. 

9. Különböző márkájú vagy gyenge minőségű termékek használata

Ha különböző gyártóktól származó, vagy rossz minőségű termékeket vásárolsz, nem lehetsz biztos abban, hogy az adott termékek "együtt fognak működni". Ezért érdemes egy márkát választani, és egy gyártó alaplakkját, színes lakkját és fedőlakkját használni. Csak ez biztosítja a megfelelő eredményt.

10. Díszítés fényes felületre - így nem lesz tartós

Az unalmas lakkozást könnyen feldobhatjuk csillámokkal, pöttyökkel, bármilyen más felületi díszítéssel. Ha már a kész lakkozásodat szeretnéd feldobni egy kis idő után, akkor finoman el kell mattítani bufferrel a felületét. Mehet rá a csillámos lakk réteg vagy bármilyen díszítés, köttesd meg, majd fedőlakkal zárd le a lakkozást és kész!

Tartalomhoz tartozó címkék: gél lakk
Az oldal tetejére